Bart Rijnink

(aka Beurt Reitinga)

Management Copper & Co

Yfke Koolhaas (0031 6 2186 0746)

yfke@copperenco.com

fotos&videos zie:

 

Theatershizzle:


Bart speelde zoal bij het Rotheater (Moord in de Kerststal, Gelaarsde Poes), Orkater (Alice in Wonderland), Toneelgroep Oostpool (Hoektand), het Amsterdams Bostheater (de Storm) Circus Treurdier (Spektakel X) en het NNT (Don Juan) en hij werd genomineerd voor een musicalaward voor zijn rol in Doe Maar de Musical.

Bart maakte zo’n 4 jaar deel uit van het gezelschap Fantasten waar hij 3 voorstellingen mee maakte.

Verder maakt Bart al jaren in/met verschillende samenstellingen eigen voorstellingen/performances op o.a. de Parade en Festival Boulevard.

Componist/muzikantartiestheidschap:


POPMUZIEK:

laGarçon*, De Fonk, verder toetsenist in verscheidene bandjes.

THEATER:

Circus Treurdier, Remco Vrijdag & Martine Sandifort. Fantasten, Wim T Schippers, Orkater, Theo Nijland, Toneelgroep Oostpool (o.a: Boiling Frog, Bromance, Hard Candy, GTA5,, Pretpark, King Oeboe).

DANS:

Het Nationale Ballet (NPS film)

Ballet Hispanico, BJM Danse Montreal,

Hungarian National Ballet, Fantasten.


e.a.

verledentijdzels:


Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist.

Hij werd op jonge leeftijd geboren, net naast het dorpje Hourtin, verzeilde vervolgens in Changchun en kwam toen te wonen in Purmerend. Daar volgde hij piano- koorzang- voetbal- tennis- judo- ski- en toneellessen waarna hij, naast het door-ontwikkelen van zijn muzikale talenten, bij dansschool Lucia Marthas terrecht kwam.

Hierna belandde hij pardoes op de Toneelschool/Kleinkunst Academie (AHK). Naast het veelvuldig werkzaam zijn als acteur, componeert Bart het liefst muziek. Bart heeft een eigen band genaamd laGarçon* waarmee hij hoge ogen werpt. Bart eet geen varkensvlees en is allergisch voor katten. Hij maakte ooit een zeeeeer bekende jingle.

Huidige werkzaamheidzels:


Componist 2016/2017:


Pretpark van Toneelgroep Oostpool,  (genomineerd voor Gouden Krekel 2017), Barbaartje van Theater Sonnevanck, Bromance van Toneelgroep Oostpool (winnaar Gouden Krekel 2016).

Een aantal songs voor cabaretduo Vrijdag&Sandifort .

Arrangeur/remixer van het nummer “Ding” voor Theo Nijland’s (te gekke) nieuwe cd Desalniettemin.


Acteur 2016/2017:


Tv: Vast acteur in scetches van Het Klokhuis. Rollen in series Odds (NPO), Mees Kees en Toon 2 (KPN).

Ook maakte Bart in 2016 deel uit vd cast van Kanniewaarzijn van BNN/Vara.


Film: Rol in “Het leven is verrukkulluk” van Frans Weisz.


Theater: Titelrol in de theatervoorstelling De Gelaarsde Poes van ROTheater (Pieter Kramer) als vervanger van Maarten Heijmans. Het Klokhuis.


Verder heeft Bart een eigen band genaamd laGarçon* waar hij afgelopen zomer op allerlei grote festivals speelde en waarmee hij tot januari 2017 een album mee opneemt. Zie: www.laGarcon.nl

Televisie&filmgedoezel:


Bart is een van de vaste acteurs bij Het Klokhuis en onderdeel vd vaste vast van Kanniewaarzijn. Verder vervulde hij rollen in Goedenavond Dames en Heren (Omroep MAX), en speelde hij gastrollen in series als Danni Lowinsky, De man met de Hamer, Doris, Flikken Maastricht e.a. Binnenkort is hij te zien in de series: Odds, Mees Kees en Toon 2e seizoen (KPN)

foto: Maurice vd Meijs